1

juliol, 2021

XXIIIè Cicle d’Empresa Familiar: “El desplegament del 5G, l’internet de les coses i la privacitat”.

Altres

XXIIIè Cicle d’Empresa Familiar: “El desplegament del 5G, l’internet de les coses i la privacitat”.

El passat 1 de juliol va tenir lloc el XXIIIè Cicle de l’Empresa Familiar Andorrana que per primer cop d’ençà que va començar la pandèmia es va celebrar de forma presencial, això sí, respectant escrupolosament tots els protocols sanitaris.

La primera part de la jornada va tractar sobre les possibilitats tecnològiques del 5G i les seves conseqüències sobre els límits en la privacitat. Va comptar amb la presència del president d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, que va donar una explicació molt aclaridora i entenedora d’aquesta tecnologia i les seves capacitats. Així mateix, va avançar que la companyia està en disposició d’arrencar el desplegament comercial de la tecnologia 5G d’aquí sis o set mesos. El professor del King’s College de Londres Mischa Dohler, va explicar que molta de la tecnologia que es podrà desenvolupar necessitarà el suport d’una persona que la monitori. El filòsof de la ciència de la UAB, David Casacuberta, va remarcar que el 5G i l’internet de les coses és una tecnologia molt positiva, però que s’ha d’anar amb cura amb la informació que es publica, i valorar si realment ens compensa compartir molta de la informació que es puja, sobretot si es mira el llarg termini.

La segona part va comptar amb la presència del MI Sr. Jordi Gallardo, Ministre de Presidència, Economia i Empresa que va afirmar que juntament amb l’EFA s’està treballant per aconseguir que per aquesta temporada d’hivern hi hagi vols regulars entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i Madrid. Tot seguit, el Sr. Javier Suárez, expert en llançament de nous destins aeris i CEO de la consultora The Route Hunters va presentar els resultats i metodologia del seu estudi, realitzat sota petició del Govern i l’EFA, on analitza la viabilitat de diverses rutes aèries amb Andorra, essent Madrid la millor situada, però també sent rendibles depenent de la temporada les rutes amb Palma, Lisboa o Londres.

27

maig, 2021

20ª Assemblea General de l’Empresa Familiar Andorrana

Altres

Comunicat de l’Empresa Familiar Andorrana

La 20a Assemblea de l’Empresa Familiar Andorrana va tenir lloc el dijous 27 de maig a les 11:30h a la seu de l’EFA  i es va celebrar  per segona vegada de forma telemàtica.

A la sessió es van presentar els comptes de l’exercici, el compliment del pressupost i la memòria d’activitats corresponents a l’any 2020. També es va presentar el pressupost d’enguany i les activitats previstes de l’Associació per a aquest any 2021.

Com a cloenda de la mateixa va presentar una ponència el Sr. Philippe Grodner, president honorari del grup familiar francès  “Simone Pérèle”, i president del capítol francès del Familiy Business Network i vicepresident per Europa. El Sr. Grodner va parlar de la seva empresa, una firma prestigiosa amb seu a París des de 1948, que compta amb més de 1.500 treballadors i que està en mans de la tercera generació: ara n’és el president el seu fill Mathieu, mentre que Philippe Grodner ha passat a ser el president honorari del grup. Grodner va exposar davant dels membres de l’Empresa Familiar Andorrana el cas de ‘Simone Pérèle’ i com afronta la successió del grup familiar i la transmissió a les noves generacions.

30

març, 2021

Jornada EFA: “Andorra 2021: escenaris de vacunació i gestió de la pandèmia”

Ponències

Escenaris de vacunació i gestió de la pandèmia al Principat

El passat dimarts 30 de març de 2021, els socis de l’Empresa Familiar Andorrana i les seves famílies van poder gaudir d’una conferència privada amb el M.I. Ministre de Salut Sr. Joan Martínez Benazet, que va fer una valoració d’aquest any de pandèmia i una anàlisi de la gestió que les autoritats sanitàries estan fent en l’àmbit de la vacunació per aconseguir recuperar una vida normal. En aquest sentit, volem agrair al Ministre la seva consideració amb l’Empresa Familiar Andorrana.

Andorra és un país molt exposat al turisme i al comerç, amb una forta dependència dels països veïns. Aquests, en la seva lluita contra la pandèmia, han estat subjectes a polítiques de confinament que ens han afectat molt i que han deixat patent la vulnerabilitat de la nostra estructura econòmica.

Considerem que malgrat les limitacions i les complicacions existents en l’àmbit global a Andorra hem pogut gaudir d’una vida normal “entre cometes”. Evidentment que ens agradaria que tota la nostra població estiguessin ja tots vacunats, però l’aprovisionament de les vacunes no és una tasca senzilla en aquests moments ja que la demanda mundial està molt per sobre de l’oferta. La política d’aprovisionament i les expectatives a curt termini son dues qüestions que ens aclareix el Ministre Sr. Martínez Benazet.

Els escenaris de sortida estan plens d’interrogants. Aquest procés de vacunació serà suficient per controlar la pandèmia? Quina és l’opinió dels viròlegs? Aquest estiu podrem anar sense mascareta o ha vingut per quedar-se? Quan podran arribar turistes d’altres països?

Aquestes i altres preguntes són les que tots ens fem. Desitgem que tots puguem aprendre molt del M.I. Ministre de Salut d’Andorra, Sr. Joan Martínez Benazet.

25

març, 2021

Jornada Empresa Familiar: “Sector immobiliari en temps de COVID: situació i perspectives”

Ponències

Sector immobiliari en temps de COVID: situació i perspectives

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) va celebrar el 25 de març del 2021 un Webinar sobre el sector immobiliari que va comptar amb la presència del Sr. Alberto Valls responsable de Real Estate a Deloitte Espanya, del Sr. Eduard Mendiluce, Conseller Delegat d’Anticipa Real Estate i d’Aliseda Immobiliària i dels presidents del Col·legi d’Agents i de Gestors Immobiliaris (AGIA) i de l’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI), el Sr. Jordi Galobardes i el Sr. Artur Homs.

El Sr. Alberto Valls va explicar que estem davant d’una crisi conjuntural de demanada motivada per la pandèmia que afrontem amb uns fonaments sòlids, no com a la crisi de 2008 i això es reflectirà en la velocitat de recuperació.

Considera imprescindible que existeixi una planificació institucional. Sense planificació els Governs cauen en la improvisació i els resultats d’aquesta gairebé mai són satisfactoris. Al sector hi ha tendències estructurals i les mesures a curt com són les regulacions i limitacions acaben sent perjudicials.

El Sr. Mendiluce va donar alguns exemples de com les regulacions en el mercat immobiliari han acabat tenint efectes contraris als desitjats fins i tot en mercats madurs com l’alemany. La regulació pública implica una reducció d’oferta i en conseqüència la pujada de preus i l’aparició de mercat negre.

Per incrementar l’oferta d’habitatges assequibles de lloguer el sector públic s’ha de coordinar amb el privat, habilitar sòl amb plecs condicionals molt clars i simples, acotant clarament els riscos i oferint una rendibilitat raonable. La seguretat jurídica és un element clau.

Creu que els anys vinents seran d’una elevada incertesa amb alta volatilitat. Andorra si vol atraure inversió internacional ha de crear una imatge de país rigorós amb estructures polítiques d’estat per transmetre confiança.

El Sr. Galobardes va manifestar que el mercat de lloguer actual és reduït i insuficient i que hi ha una manca de col·laboració de l’Administració. El sector públic hauria de donar suport al privat, ja que si no al promotor els números no li surten per promoure habitatge assequible perquè l’estructura de costos és molt elevada.

Considera que la congelació de rendes de lloguer distorsiona el mercat i que com més s’allargui més lluny estarà de la realitat.

Per concloure va voler transmetre un missatge d’optimisme. La pandèmia ha creat una tendència de marxar de les grans ciutat per instal·lar-se en ciutats mitjanes i petites com seria el cas d’Andorra. És una oportunitat que s’ha d’aprofitar.

El Sr. Artur Homs va manifestar que estan molt preocupats i que les mesures adoptades són perilloses, intrusives i que l’Administració ha actuat de manera unilateral. Va recordar que la Constitució recull el dret a la propietat privada i que només es pot actuar en aquesta havent-hi una justa compensació, que no ha sigut el cas perquè han hagut d’aplicar descomptes sense cap mesura de protecció. L’intervencionisme genera l’efecte contrari, crea inseguretat jurídica i reducció de l’oferta.

Considera que hi ha un problema de falta d’oferta. El país té molt terreny per a fer polítiques socials i per a això cal la col·laboració entre el sector públic i el privat.

19

març, 2021

Jornada Joves EFA: “Emprenedors andorrans a l’era digital.”

Ponències

WEBINAR – “Emprenedors andorrans a l’era digital”.

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) va celebrar el 19 de març del 2021 un Webinar adreçat a la seva secció de Joves però obert al públic en general titulat “Emprenedors andorrans a l’era digital”.

La jornada va tenir el privilegi de comptar amb la presència de l’Eva Tomàs, cofundadora i CEO de Manzaning, de la Virginie Rogé, fundadora de Dietox i de l’Humbert Sasplugas, cofundador de P de Paola, tots tres ciutadans andorrans que han transformat el que fa uns anys eren idees de negoci en models empresarials digitals consolidats.

Tots tres ens van parlar del seu background, les seves motivacions i  les seves experiències per aconseguir posicionar-se en un mercat tan competitiu com el digital.

Manzaning és una empresa nascuda el 2015 amb presència a Barcelona que et permet  mitjançant una App o web comprar a les millors botigues, les de tota la vida o en el mercat de sempre del teu barri com si estiguessis davant del taulell. Ara està pivotant també cap al sector del retail, sector que l’Eva coneix molt bé de la seva experiència professional prèvia.

Dietox va néixer el 2012 com a pionera en la creació d’una teràpia détox per a pèrdues de pes i un estil de vida saludables amb un canal de venda majoritàriament online i amb presència a França, Espanya i Itàlia. La Virginie va tenir la idea a Nova York quan va veure que la gent de Wall Street els dilluns es portava batuts a l’oficina i va començar a vendre els seus productes elaborats de manera artesanal entre els seus companys de promoció d’MBA. Actualment és el líder europeu del sector.

P de Paola va començar com una afició per la joieria de la Paola Sasplugas, germana de l’Humbert qui va ser qui va veure que tenia potencial. Malgrat que ell venia d’un projecte emprenedor que no havia tingut èxit, van crear l’empresa. Actualment tenen presència a més de 112 països i compten amb més d’un milió de seguidors a les xarxes socials, essent una referència en l’espai de la joieria internacional.

Tots tres van coincidir en el fet que la cultura emprenedora no està gaire arrelada a la societat andorrana i europea i que no s’ha de tenir por el fracàs. Els projectes empresarials que fracassen són una gran eina d’aprenentatge. En paraules de l’Humbert Sasplugas, el seu “fracàs” va ser la millor escola de negocis que podia tenir. La passió en el que fas i trobar un gran equip de persones que creguin en la idea és fonamental. Malgrat que ells no s’han trobat, escollir correctament els socis és vital per a l’èxit i creixement dels projectes. Idees i projectes brillants han fracassat per discrepàncies entre socis.

Consideren que Andorra és un gran lloc on arrencar i establir un negoci 100% digital, però que hi ha barreres que fan que l’obertura o establiment de negocis al Principat sigui inviable, especialment per als negocis on el producte comercialitzat és material. Les despeses duaneres es mengen els marges de comercialització dels productes, tant per importar com per exportar i troben a faltar un organisme públic que doni suport i consell jurídic, econòmic i fiscal als efectes que aquestes empreses emprenedores o les seves matrius s’estableixin o arrenquin des d’Andorra.

26

febrer, 2021

Jornada Empresa Familiar: “No et rendeixis, la pandèmia és passatgera”

Ponències

No et rendeixis, la pandèmia és passatgera

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) va celebrar el passat divendres 26 de febrer un Webinar obert al públic en general titulat “No et rendeixis: la pandèmia és passatgera” a càrrec del Dr. Enrique Rojas Montes, Catedràtic de Psiquiatria, Director del centre “Instituto Español de Investigaciones Psiquiátricas” de Madrid i autor de més d’una vintena de llibres dels quals ha venut més de dos milions de còpies, estant alguns d’ells diverses setmanes en la llista dels llibres més venuts.

El Dr. Rojas ha assegurat que la situació que vivim no té precedents però que caldrà tirar endavant, sent vital la paciència i l’aprenentatge de l’adversitat.

Considera que ara més que mai, prenen valor el que ell anomena els arguments de la vida: l’amor, el treball, la cultura, l’amistat i les aficions, tots ells imprescindibles per un projecte de vida ple i complet.

Per finalitzar, ha donat els set consells que ell considera necessaris per a ser feliç, els quals enumerem a continuació:

  • Superar les ferides del passat.
  • Una visió optimista de la vida.
  • Voluntat de ferro.
  • Equilibri entre el cor i el cap.
  • Tenir un projecte de vida.
  • Donar felicitat a la gent que ens envolta.
  • Visió a llarg termini.

28

gener, 2021

Jornada Empresa Familiar: “El BREXIT i els nous marcs de relació amb la Unió Europea”

Ponències

El BREXIT i els nous marcs de relació amb la Unió Europea

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) ha celebrat avui, 28 de gener, el Webinar sota el títol “El Brexit i els nous marcs de relació amb la Unió Europea a càrrec del Dr. Andreu Olesti, catedràtic de Dret Internacional Públic a la Universitat de Barcelona i especialista en Dret de la Unió Europea.

El Dr. Olesti ha parlat de l’acord de cooperació i comerç de la UE amb el Regne Unit  i alguns dels elements d’aquest acord com són el comerç de mercaderies, el transport, els serveis i les condicions d’igualtat. Al acabar la seva exposició s’ha iniciat un torn de preguntes on varis dels assistents han pogut demanar al Dr. Olesti la seva opinió, especialment respecte a la influència que l’acord signat entre el Regne Unit i la Unió Europea pot tenir sobre l’acord d’associació que està negociant Andorra.

En aquest sentit, el Sr. Olesti ha manifestat que encara està per veure com tractaran la resta d’estats membres al Regne Unit, si com un aliat o un enemic i que per tant, les conseqüències que el Brexit tindrà al propi funcionament intern de la Unió Europea son un interrogant a dia d’avui. L’acord que està negociant Andorra serà exclusiu entre el Principat i la UE, i depenent de qui  ho analitzi ho considerarà beneficiós o no, ja que evidentment aquest comportarà alguns sacrificis.

7

gener, 2021

Bon Nadal i feliç any 2021

Altres

L’Empresa Familiar Andorrana us desitja tant a vosaltres com a les vostres famílies un molt bon Nadal, i cap d’any, unes molt bones festes i un bon any 2021 ple de salut!!

1

desembre, 2020

19è Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana. Educació: Crear valor des d’Andorra.

Ponències

El 19è Fòrum de l’EFA aborda les oportunitats de negoci que els nous models educatius  brinden a Andorra.

El 19è Fòrum de l’EFA aborda les oportunitats de negoci que els nous models educatius brinden a Andorra.

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) va celebrar el passat 1 de desembre, el seu 19è Fòrum sota el títol “Educació: Crear valor des d’Andorra”. L’acte va començar amb el discurs d’obertura del president de l’Empresa Familiar Andorrana, Sr. Francesc Mora, qui va agrair la seva participació tant a les autoritats com als patrocinadors i als ponents.

Seguidament la M.I. Ministra d’Educació Ester Vilarrubla va comentar la riquesa educativa del país amb tres sistemes educatius, públics, gratuïts i de lliure elecció per a les famílies. Va remarcar la importància de l’educació com a factor de cohesió social i va assenyalar l’impacte de la COVID-19 com un accelerador en el desenvolupament de les competències digitals dels alumnes. Finalment va parlar de la necessitat d’innovar en educació, no només en l’àmbit tècnic sinó també com una adhesió de valors.

Les ponències van començar amb el Sr. Curtis W. Johnson, autor nord-americà reconegut per la seva anàlisi sobre la disrupció educativa a les aules. Va comentar que “per canviar un gran sistema no cal canviar-ho tot”. Com a exemple per això va dir que “quan un estol de coloms vol arrencar el vol, sempre hi ha un que arrenca primer, produint-se una sincronització en alguns dels altres coloms, fins que tots el segueixen”. L’educació disruptiva pretén canviar primer una part petita i anar avançant a poc a poc.

Després va parlar el Sr. Segundo Píriz, de Planeta Formación y Universidades, qui representava a la Universitat Carlemany. Va donar molta importància, cada vegada més, a l’ensenyament pràctic, al caràcter interdisciplinari i a la internacionalitat a totes les formacions universitàries.

El Dr. Lluís Vicent, Canceller de la Universitat Europea, va continuar l’acte comentant que l’educació ja no té fronteres, estem en un món connectat on els límits són la connexió a internet, les llengües i les limitacions legals de cada país. L’avantatge d’Andorra com a país dintre de l’espai europeu d’ensenyament, fa que sigui un lloc atractiu per instal·lar universitats. Per facilitar aquesta possibilitat cal que s’agilitzin i facilitin els processos d’homologació al país.

El Dr. Andreu Mas Colell va concloure les ponències amb una anàlisi de la situació actual, a conseqüència de la pandèmia, que farà que les universitats presencials siguin menys presencials i on les classes magistrals desapareixeran. Va comentar que de totes maneres la “presencialitat” no desapareixerà del tot i hi haurà una necessària interacció formativa entre l’alumne i el professor. En els pròxims anys la formació contínua serà cada vegada més present en el món educatiu universitari i també les universitats multi campus.

El Sr. Francesc Mora, president de l’EFA, va continuar amb el discurs de cloenda, on va fer una anàlisi de la situació econòmica a Andorra a conseqüència de la pandèmia i les perspectives per a l’any 2021.

El M.I. Cap de Govern, Xavier Espot va concloure l’acte agraint a l’EFA la invitació i el seu suport durant aquesta crisi sanitària que estem patint. També va destacar la importància de l’educació en el futur del nostre país i les universitats virtuals com una font de diversificació econòmica.

29

octubre, 2020

Jornada Joves EFA: “WEBINAR Blockchain i criptomonedes: Una disrupció imparable.”

Ponències

Blockchain i criptomonedes: Una disrupció imparable

El dia 30 d’octubre l’Empresa Familiar Andorrana va organitzar un Webinar adreçat als membres de les noves generacions sota el títol “Blockchain i criptomonedes: Una disrupció imparable”. El ponent va ser el Sr. Albert Castellana que durant la seva trajectòria professional ha sigut membre fundador i assessor de diversos projectes empresarials innovadors relacionats amb les noves tecnologies, fins a arribar a convertir-se en un reconegut expert a escala internacional en la tecnologia Blockchain, criptomonedes i l’economia digital.

Blockchain és la tecnologia que habilita l’aparició de les criptomonedes. D’ençà que va aparèixer la primera criptomònada,  el Bitcoin l’any 2009, el mercat ha evolucionat considerablement, tant en la seva mida com en les aplicacions possibles de la tecnologia.

La capitalització actual de les criptomonedes és de 397 mil  milions de dòlars, i s’espera que arribi fins als trilions de dòlars en els pròxims anys. L’evolució del blockchain, amb l’aparició dels Smartcontracts o els Automated Market Makers permet la democratització i descentralització de les finances. La força disruptiva transversal d’aquesta tecnologia afectarà els sectors convencionals tal com els coneixem: ja és possible realitzar trading o aconseguir o atorgar un préstec sense la necessitat d’una entitat financera, i això només és la punta de l’iceberg.

El Sr. Castellana va realitzar una explicació molt senzilla, gràfica i precisa, que fins i tot els nouvinguts a la matèria van poder entendre. Interactuant amb els assistents i fent la presentació “a la carta”, la jornada va finalitzar amb una sèrie de preguntes i reflexions.

20

octubre, 2020

Jornada Empresa Familiar: “WEBINAR Gestió de la pandèmia, valoració i perspectives i Digitalització del sistema sanitari.

Ponències

Gestió de la pandèmia, valoració i perspectives.

Digitalització del sistema sanitari: una opció real de diversificació econòmica.

El passat dia 20 d’octubre l’Empresa Familiar Andorrana va organitzar un Webinar amb el director general del SAAS, el Sr. Josep Maria Piqué, on va explicar l’estat actual de la situació sanitària a Andorra provocada per la pandèmia de la COVID-19 i va informar sobre alguns projectes sanitaris que estan impulsant que permetrien diversificar l’economia andorrana.

Respecte a la pandèmia, va apuntar que a Andorra es donaven totes les circumstàncies perquè l’epidèmia es mostrés amb màxima intensitat, per l’alta densitat de població i el fort moviment turístic, però que malgrat això la situació havia estat sota control i que l’elevat nombre de positius es devia al fet que Andorra és el segon país del món on més tests per habitants es realitzen. En aquest sentit, va mostrar alguns indicadors que ho demostraven com la baixa taxa de mortalitat.

Per a la temporada d’hivern va manifestar que la voluntat és realitzar tests als turistes, però que la principal dificultat és la falta de personal qualificat per recollir les mostres. La solució serien els tests ràpids de saliva, que fins i tot es poden autoadministrar, però ara mateix no estan prou desenvolupats. Malgrat tot esperen que per a mitjans d’hivern ja estiguin disponibles amb un alt grau de fiabilitat.

A banda de la reflexió sobre la pandèmia, va exposar que la indústria sanitària havia de ser un dels vectors de la transformació econòmica a Andorra, convertint-lo en una font de riquesa. Cal la creació d’un consorci publicoprivat per al desenvolupament d’un projecte de seguretat biològica i epidemiològica que hauria de finançar-se per tres vies: finançament públic, ingressos obtinguts i finançament privat.

Va remarcar la necessitat de digitalitzar el conjunt del sistema sanitari per, entre d’altres, tenir el total de l’historial clínic dels pacients de manera que es pogués fer una intervenció predictiva, preventiva i personalitzada.

Per tancar la jornada es van contestar una sèrie de preguntes rebudes dels assistents, principalment membres de la nostra associació.

9

juliol, 2020

Jornada Empresa Familiar: “WEBINAR Aeroport Andorra-Pirineus”

Ponències

Webinar Aeroport d’Andorra Pirineus

El passat dia 9 de juliol l’Empresa Familiar Andorrana va organitzar una jornada dedicada a l’Aeroport d’Andorra Pirineus, celebrada un altre cop de manera excepcional mitjançant la plataforma Zoom i oberta al públic en general.

L’aeroport avui dia està totalment operatiu. La possibilitat d’operar vols comercials és ja una realitat des del passat dia 23 d’abril, data en què va ser aprovat un exclusiu sistema d’aterratge GPS que permet l’aterratge i enlairament de les naus en condicions desfavorables de visibilitat. Segons va manifestar el M.I. Sr. Jordi Gallardo, Ministre de Presidència, Economia i Empresa hi ha fins a vuit companyies aèries interessades a operar a l’aeroport i si tot va segons el previst, a l’hivern podrien aterrar els primers vols de línia regular.

Al primer bloc del Webinar, es va fer una anàlisi de la infraestructura a càrrec del director general d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, que va pronosticar, a 10 anys vista, uns 100.000 passatgers anuals a l’aeroport. Quant al marc legal, la jurista experta en dret aeroportuari Anabelle Lepièce, va abordar el finançament i com articular els ajuts públics que permetrien atreure l’atenció d’operadors i propietaris de companyies aèries. Va assegurar també que seria necessari un acord duaner entre Andorra i Espanya.

Al segon bloc de debat, la M.I. Sra. Verònica Canals, Ministra de Turisme va manifestar la voluntat de crear paquets turístics Premium complets que incloguin a banda del vol, desplaçament des de la Seu, allotjament, i altres activitats. El Sr. Juan Corral, Director Comercial d’IBERIA Regional Air Nostrum va remarcar que el que necessita Andorra és un servei d’aviació regional com el que la seva companyia ofereix, que permetria connectar Andorra amb la resta del món. En aquest sentit va considerar imprescindible un vol amb Madrid, que serviria d’escala cap a destins més llunyans. Finalment, el Sr. Sr. Antonio Martínez, Responsable de l’àrea d’anàlisi de competitivitat d’Airbus Helicopters va exposar que un vol de connexió entre l’aeroport i la capital d’Andorra és factible, que tindria una durada d’uns 7 minuts i que el seu cost estaria al voltant dels 160 euros. Amb referència a l’heliport, el M.I. Sr. Jordi Gallardo ja havia manifestat la voluntat del Govern de tirar endavant la infraestructura de l’heliport.

El tancament de la jornada va anar a càrrec del M.I. Sr. Xavier Espot, cap de Govern d’Andorra, que va refermar l’aposta de l’aeroport d’Andorra-Pirineus, però recordant que “cal que hi hagi la col·laboració entre les institucions públiques i privades per tal que la infraestructura pugui funcionar correctament”.