31

Maig, 2020

Coronavirus SARS-Cov-2: Comunicat de l’Empresa Familiar Andorrana

Altres

Comunicat de l’Empresa Familiar Andorrana

Davant la situació d’emergència sanitària provocada pel denominat Coronavirus SARS-Cov-2 la Junta Directiva que presideixo ha decidit donar difusió a aquest comunicat:

Primer volem transmetre tot el nostre agraïment des de la nostra Associació al personal sanitari, al de l’Administració Pública, als empresaris i a tots els treballadors que durant aquest temps de confinament estan fent un gran esforç i estan demostrant el seu coratge i determinació, amb la cura dels nostres malalts, amb l’aplicació de mesures per controlar l’expansió del virus i treballant per poder subministrar productes i serveis indispensables per a la nostra societat.

Malgrat que sembli que aquesta pandèmia vagi perdent intensitat  no es poden descartar noves onades i possibles infeccions en un futur proper, i per tant hem d’estar preparats davant les eventuals necessitats que es puguin presentar.

Per això i amb la ferma voluntat de cooperació de part dels nostres associats i després de les converses mantingudes amb el Govern d’Andorra i les necessitats expressades pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), l’Empresa Familiar Andorrana ha decidit contribuir amb la compra i donació del següent material mèdic:

  • 4 respiradors Puritan Bennet 980 de Medtronic per valor de 104.000€.
  • 4 ecògrafs portàtils per fer diagnòstics ràpids i segurs de l’afectació pulmonar del coronavirus per valor de 16.000€.
  • Un software de telemedicina per portar a la pràctica visites virtuals als malalts de coronavirus que estan aïllats a casa, per valor de 10.000€.
  • Donació de 100 caixes de Hidroxicloroquina de Novartis.

Desitgem que aviat el nostre país pugui anar recuperant l’activitat prèvia a aquesta crisi i tingui la capacitat d’aprendre d’aquesta situació viscuda per a millorar.

A Andorra la Vella, el 22 d’abril de 2020

Francesc Mora Sagués

President

21

Maig, 2020

19ª Assemblea General de l’Empresa Familiar Andorrana

Comunicat de l’Empresa Familiar Andorrana

La 19a Assemblea de l’Empresa Familiar Andorrana va tenir lloc ahir dijous 21 de maig a les 11:30h a la seu de l’EFA  i es va celebrar per primera vegada de forma telemàtica.

A la sessió es van presentar els comptes de l’exercici , el compliment del pressupost i la memòria d’activitats corresponents a l’any 2019. També es va presentar el pressupost d’enguany i les activitats previstes de l’Associació per a aquest any 2020.

Aprofitant aquest acte es va comunicar als socis que l’Associació està preparant un paquet de propostes per presentar al Govern per tal d’incentivar la demanda de productes i serveis , davant de la situació d’emergència que estem vivint.

22

Abril, 2020

Coronavirus SARS-Cov-2: Comunicat de l’Empresa Familiar Andorrana

Altres

Comunicat de l’Empresa Familiar Andorrana

Davant la situació d’emergència sanitària provocada pel denominat Coronavirus SARS-Cov-2 la Junta Directiva que presideixo ha decidit donar difusió a aquest comunicat:

Donem ple suport a l’establiment de mesures sanitàries excepcionals per la situació d’emergència causada pel virus mencionat, per part del M.I. Govern d’Andorra.

Cal reconèixer la tasca que està duent a terme el personal sanitari així com tots els agents i altres servidors públics. En aquest sentit demanem la màxima cooperació per part de les empreses familiars, els seus membres i els seus empleats. També convé fomentar pràctiques que disminueixin el risc de contagi mitjançant l’impuls del teletreball, reduccions d’horaris, limitació d’aforaments, disminució de reunions presencials i reforçament de mesures d’higiene.

Estem vivint un moment difícil, que només podrem superar apel·lant als valors de l’empresa familiar, que són els valors de la nostra cultura i del nostre país. La confiança, la prudència, la solidaritat i la fortalesa ens ajudaran a superar satisfactòriament aquest moment complex que ens ha tocat viure. Estic segur que amb unitat els superarem satisfactòriament.

Mantindrem una taula de seguiment amb caràcter permanent prop del Govern, juntament amb altres agents econòmics i socials, per col·laborar sobre les mesures addicionals que l’evolució d’aquesta crisi posi de manifest.

A Andorra la Vella, el 17 de març de 2020

Francesc Mora Sagués

President

13

Març, 2020

Jornada Joves EFA: “Govern eficient de les empreses familiars: gestió intel·ligent de les dades”

Ponències

Que poden fer les dades per la meva empresa?

El passat 13 de març de 2020, en un dia enrarit per les mesures preventives aplicades per pal·liar els efectes del Coronavirus, es va celebrar a la sala de conferències d’Andbank a Escaldes-Engordany una nova jornada adreçada als joves membres de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) sota el títol “Govern eficient de les empreses familiars: gestió intel·ligent de les dades”.

El ponent convidat va ser el Sr. Eric Baldellou, responsable de Data Governance al Grup Veepee (anteriorment Privalia) amb més de 20 anys d’experiència professional en el sector de les Tecnologies de la Informació, que va explicar la importància que tenen les dades que una empresa pot capturar del seu entorn, el seu tractament i com administrar-les per treure’n profit.

Disposar de dades i fer-ne un tractament adequat és de vital importància perquè millora la presa de decisions, incrementa l’eficiència operacional, obre noves oportunitats de negoci i permet conèixer millor als consumidors i la competència. El camí fins a ser una empresa orientada a les dades (Data-driven) no es pot fer d’un dia per l’altre, sinó que es tracta d’un procés complex de canvi intern de la cultura de l’empresa a tots els seus nivells.

En definitiva, les dades poden ser el nou petroli, però si no estan ben refinades no es poden utilitzar adequadament. Han de ser processades i transformades per tal de convertir-se en un actiu valuós que impulsi la rendibilitat de les empreses familiars.

18

Febrer, 2020

Jornada Empresa Familiar: “ Com el capital privat pot contribuir a la transició energètica?”

Ponències

S’obren noves oportunitats de negoci per a les empreses del país

La M.I. Ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sra. Silvia Calvó Armengol, el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Sr. Marc Rossell i el Director General de FEDA, Sr. Albert Moles, van explicar el passat 28 de febrer en una jornada organitzada per l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) a Andorra la Vella, les noves oportunitats de negoci que s’obren per les empreses del país en el marc de la Llei d’impuls de la transició energètica i el canvi climàtic (Litecc), així com els avanços en la transformació del model energètic actual cap a un model sostenible en el temps.

La Litecc proporciona un marc jurídic i dóna un impuls a la producció d’energies renovables per inversors privats, tant per consum propi com per a la seva comercialització. Per a projectes inferiors a 2.000 kW la inversió pot ser exclusivament privada, en canvi per a projectes amb potències superiors, la inversió s’ha d’articular o bé per règim de concessió o a través de FEDA mitjançant les seves filials FEDA Solucions o FEDA Ecoterm.

L’EFA amb aquesta conferència va voler transmetre als seus associats informació sobre el contingut de la llei i considera que la transició energètica s’ha de veure com una inversió i no com un cost, que a més garantirà la sostenibilitat del medi ambient i l’economia a llarg termini.

16

Gener, 2020

Jornada Empresa Familiar: “Fills sense sexe”

Ponències

El catedràtic Josep Argemí explica la llei sobre reproducció assistida en un acte de la EFA

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) va organitzar el passat 16 de gener a Andorra la Vella una conferència per explicar els continguts i dilemes ètics que planteja la llei 12/2019, aprovada el febrer del 2019, sobre tècniques de reproducció assistida. El convidat escollit va ser el Sr. Josep Argemí Renom, Doctor en Medicina per la Universitat de Navarra, catedràtic en  Pediatria, degà de Medicina i des de setembre de 2010 Director del Institut d’ Estudis Superiors de Bioètica de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Entre els assistents a l’acte es trobaven la Secretària d’Estat de Salut, la Sra. Helena Mas i els exministres que van promoure la llei, els senyors Gilbert Saboya i Carles Àlvarez Marfany.

Argemí va assegurar que la llei ha possibilitat que Andorra deixi de ser l’excepció a Europa en quant a regulació en tècniques de reproducció assistida i que aquesta és més garantista que la dels països del seu entorn, ja que té molt en compte la prevenció de la dignitat i els drets tant dels embrions com de les dones.

Amb aquesta jornada, l’EFA va voler explicar les regles de joc i el marc normatiu existent en un tema, com és la reproducció assistida, que afecta al dret a formar una família, un element bàsic tant de la societat com de la seva associació.