Data de l’esdeveniment: 01/07/21

Ponents convidats:

Sr. Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom.
Sr. Mischa Dohler, professor del King’s College de Londres.
Sr. David Casacuberta, filòsof de la ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Sr. Javier Suárez, expert en llançament de nous destins aeris i president de “The Route Hunters”.
M.I. Ministre de Presidència, Economia i Empresa Jordi Gallardo

Descripció:

XXIIIè Cicle de l’EFA: “El desplegament del 5G, l’internet de les coses i la privacitat”.

El passat 1 de juliol va tenir lloc el XXIIIè Cicle de l’Empresa Familiar Andorrana que per primer cop d’ençà que va començar la pandèmia es va celebrar de forma presencial, això sí, respectant escrupolosament tots els protocols sanitaris.

La primera part de la jornada va tractar sobre les possibilitats tecnològiques del 5G i les seves conseqüències sobre els límits en la privacitat. Va comptar amb la presència del president d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, que va donar una explicació molt aclaridora i entenedora d’aquesta tecnologia i les seves capacitats. Així mateix, va avançar que la companyia està en disposició d’arrencar el desplegament comercial de la tecnologia 5G d’aquí sis o set mesos. El professor del King’s College de Londres Mischa Dohler, va explicar que molta de la tecnologia que es podrà desenvolupar necessitarà el suport d’una persona que la monitori. El filòsof de la ciència de la UAB, David Casacuberta, va remarcar que el 5G i l’internet de les coses és una tecnologia molt positiva, però que s’ha d’anar amb cura amb la informació que es publica, i valorar si realment ens compensa compartir molta de la informació que es puja, sobretot si es mira el llarg termini.

La segona part va comptar amb la presència del MI Sr. Jordi Gallardo, Ministre de Presidència, Economia i Empresa que va afirmar que juntament amb l’EFA s’està treballant per aconseguir que per aquesta temporada d’hivern hi hagi vols regulars entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i Madrid. Tot seguit, el Sr. Javier Suárez, expert en llançament de nous destins aeris i CEO de la consultora The Route Hunters va presentar els resultats i metodologia del seu estudi, realitzat sota petició del Govern i l’EFA, on analitza la viabilitat de diverses rutes aèries amb Andorra, essent Madrid la millor situada, però també sent rendibles depenent de la temporada les rutes amb Palma, Lisboa o Londres.

 

 

PROGRAMA:

Presentador i moderador de l’acte Sr. Xavier Palma

10.00h | Acte d’obertura (discurs de benvinguda, EFA).

10.15h |  “El 5G: què és, com funciona i com afectarà a persones i empreses” a càrrec del Sr. Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom.

10.40h | “La dilució de les fronteres entre el món físic i el món digital” a càrrec del Sr. Mischa Dohler, professor del King’s Colllege de Londres.

11.05h | “Com esdevenir un ciutadà lliure en la xarxa” a càrrec del Sr. David Casacuberta, filòsof de la ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona.

11.30h | “Taula rodona: el Big Data i la privacitat”, moderada pel Sr. Xavier Palma

12.15h | Pausa

13.00h | Cloenda del XXIIIè Cicle de l’EFA i presentació del dinar col·loqui a càrrec del M.I. Ministre de Presidència, Economia i Empresa Jordi Gallardo.

13.15h | Dinar col·loqui amb la presentació “L’impuls de l’aeroport d’Andorra-La Seu: orígens i destins d’interès per a l’economia andorrana” a càrrec de l’expert en llançament de nous destins aeris i president de “The Route Hunters”, Sr. Javier Suárez.

VÍDEO DE LA PONÈNCIA

Vols veure el vídeo? Introdueix la contrasenya següent:

EFA%01072021!