Data de l’esdeveniment: 19/06/20

Ponents convidats:

Sr. Èric Jover, M.I. Ministre de Finances i portaveu.
Sra. Marie Hélène Caillol, Presidenta del LEAP (Laboratoire Européen d’Anticipation Politique).
Sr. Marcos Urarte, President de PHAROS.
Sr. Joan Viladomat, President de Grandvalira.
Sr. Carles Naudi, Conseller General i President de CISA Group.
Sr. Francesc Mora, President de l’EFA.

Descripció:

Les conseqüències econòmiques de la crisi de la COVID-19, lema del XXIIè Cicle de l’EFA

El passat dia 19 de juny de 2020 va tenir lloc el XXIIè Cicle de l’Empresa Familiar Andorrana que aquest any presentava dues grans novetats: per primer cop degut a les mesures sanitàries de prevenció es celebrava de manera telemàtica i estava obert al públic en general.

En un primer moment s’havia previst que les conferències d’aquest XXIIè Cicle girarien en torn a l’acord d’associació amb l’UE i les seves conseqüències pel Principat d’Andorra, però l’arribada del virus ho va canviar tot, fins i tot el contingut del Cicle. El tema finalment escollit va ser l’impacte de la crisi de la COVID-19 en les economies andorrana, europea i global, quin futur ens espera i com afrontar la recuperació un cop tornem a la normalitat.

El Webinar va comptar amb convidats de prestigi i es va dividir en quatre blocs: tres conferències, a càrrec del Sr. Marcos Urarte, President de PHAROS, de la Sra. Marie Hélène Caillol, Presidenta del LEAP (Laboratoire Européen d’Anticipation Politique) i del Sr. Èric Jover, M.I. Ministre de Finances i portaveu, i una taula rodona on van intercanviar els seus punts de vista el Sr. Joan Viladomat, President de Grandvalira, el Sr. Carles Naudi, Conseller General i President de CISA Group i el Sr. Francesc Mora, President de l’EFA. Tota la jornada va estar presentada i moderada pel Sr. Xavier Palma.

 

 

PROGRAMA:

Presentador i moderador de l’acte Sr. Xavier Palma

10.30h | Acte d’obertura (discurs de benvinguda, EFA).

10.35h/11.10h |  “Europa i Andorra davant la competència entre Estats Units i Xina pel lideratge mundial”, a càrrec del Sr. Marcos Urarte, President de PHAROS.

11.10h/11.45h | “La nouvelle normalité de l’Union Européenne : perspectives. Comment la COVID-19 va-t-elle affecter la construction de l’Europe?”, a càrrec de la Sra. Marie Hélène Caillol, Presidenta del LEAP (Laboratoire Européen d’Anticipation Politique).

11.45h/12.20h | “Taula rodona: la recuperació econòmica al Principat d’Andorra”, moderada pel Sr. Xavier Palma

Assistents:

  • Joan Viladomat, SAETDE
  • Carles Naudi, Conseller General i President de CISA Group
  • Francesc Mora, President de l’EFA

12.20h/12.55h |“L’impacte de la crisi en les finances de l’Estat: el repte de mantenir el nostre model fiscal”,a càrrec del M.I  Sr. Eric Jover, Ministre de Finances.

12.55h | Cloenda de la jornada

Programa XXIIè Cicle EFA - “La COVID-19 en l’economia andorrana i europea: perspectives”

VÍDEO DE LA PONÈNCIA

,