Data de l’esdeveniment: 19/03/21

Ponents convidats:

Eva Tomàs cofundadora i CEO de Manzaning. Llicenciada a ESADE i MBA d’IESE.

Virginie Rogé fundadora i Business Development de Dietox. Llicenciada en Economia per ESADE. MBA per IESE i Master en Marketing per la HEC de Paris.

Humbert Sasplugas cofundador i Business Development de P de Paola. Llicenciat en ADE per ESADE.

Descripció:

WEBINAR – “Emprenedors andorrans a l’era digital”.

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) va celebrar el 19 de març del 2021 un Webinar adreçat a la seva secció de Joves però obert al públic en general titulat “Emprenedors andorrans a l’era digital”.

La jornada va tenir el privilegi de comptar amb la presència de l’Eva Tomàs, cofundadora i CEO de Manzaning, de la Virginie Rogé, fundadora de Dietox i de l’Humbert Sasplugas, cofundador de P de Paola, tots tres ciutadans andorrans que han transformat el que fa uns anys eren idees de negoci en models empresarials digitals consolidats.

Tots tres ens van parlar del seu background, les seves motivacions i  les seves experiències per aconseguir posicionar-se en un mercat tan competitiu com el digital.

Manzaning és una empresa nascuda el 2015 amb presència a Barcelona que et permet  mitjançant una App o web comprar a les millors botigues, les de tota la vida o en el mercat de sempre del teu barri com si estiguessis davant del taulell. Ara està pivotant també cap al sector del retail, sector que l’Eva coneix molt bé de la seva experiència professional prèvia.

Dietox va néixer el 2012 com a pionera en la creació d’una teràpia détox per a pèrdues de pes i un estil de vida saludables amb un canal de venda majoritàriament online i amb presència a França, Espanya i Itàlia. La Virginie va tenir la idea a Nova York quan va veure que la gent de Wall Street els dilluns es portava batuts a l’oficina i va començar a vendre els seus productes elaborats de manera artesanal entre els seus companys de promoció d’MBA. Actualment és el líder europeu del sector.

P de Paola va començar com una afició per la joieria de la Paola Sasplugas, germana de l’Humbert qui va ser qui va veure que tenia potencial. Malgrat que ell venia d’un projecte emprenedor que no havia tingut èxit, van crear l’empresa. Actualment tenen presència a més de 112 països i compten amb més d’un milió de seguidors a les xarxes socials, essent una referència en l’espai de la joieria internacional.

Tots tres van coincidir en el fet que la cultura emprenedora no està gaire arrelada a la societat andorrana i europea i que no s’ha de tenir por el fracàs. Els projectes empresarials que fracassen són una gran eina d’aprenentatge. En paraules de l’Humbert Sasplugas, el seu “fracàs” va ser la millor escola de negocis que podia tenir. La passió en el que fas i trobar un gran equip de persones que creguin en la idea és fonamental. Malgrat que ells no s’han trobat, escollir correctament els socis és vital per a l’èxit i creixement dels projectes. Idees i projectes brillants han fracassat per discrepàncies entre socis.

Consideren que Andorra és un gran lloc on arrencar i establir un negoci 100% digital, però que hi ha barreres que fan que l’obertura o establiment de negocis al Principat sigui inviable, especialment per als negocis on el producte comercialitzat és material. Les despeses duaneres es mengen els marges de comercialització dels productes, tant per importar com per exportar i troben a faltar un organisme públic que doni suport i consell jurídic, econòmic i fiscal als efectes que aquestes empreses emprenedores o les seves matrius s’estableixin o arrenquin des d’Andorra.

PROGRAMA:

9.30h | Discurs del President de la secció joves de l’Empresa Familiar Andorrana, Sr. Manel Cerqueda.

9.40h | Presentació de Manzaning, per Eva Tomàs.

9.50h | Presentació de Dietox, per Virginie Rogé.

10.00h | Presentació de P de Paola, per Humbert Sasplugas

10.10h | Taula rodona, precs i preguntes:

10.30h | Fi de la jornada

Cartell de la jornada

VÍDEO DE LA PONÈNCIA