Data de l’esdeveniment: 16/01/20

Ponents convidats:

Sr. Josep Argemí Renom, Doctor en Medicina per la Universitat de Navarra, catedràtic en Pediatria, degà de Medicina i rector de la UIC.

Descripció:

El catedràtic Josep Argemí explica la llei sobre reproducció assistida en un acte de la EFA

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) va organitzar el passat 16 de gener a Andorra la Vella una conferència per explicar els continguts i dilemes ètics que planteja la llei 12/2019, aprovada el febrer del 2019, sobre tècniques de reproducció assistida. El convidat escollit va ser el Sr. Josep Argemí Renom, Doctor en Medicina per la Universitat de Navarra, catedràtic en  Pediatria, degà de Medicina i des de setembre de 2010 Director del Institut d’ Estudis Superiors de Bioètica de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Entre els assistents a l’acte es trobaven la Secretària d’Estat de Salut, la Sra. Helena Mas i els exministres que van promoure la llei, els senyors Gilbert Saboya i Carles Àlvarez Marfany.

Argemí va assegurar que la llei ha possibilitat que Andorra deixi de ser l’excepció a Europa en quant a regulació en tècniques de reproducció assistida i que aquesta és més garantista que la dels països del seu entorn, ja que té molt en compte la prevenció de la dignitat i els drets tant dels embrions com de les dones.

Amb aquesta jornada, l’EFA va voler explicar les regles de joc i el marc normatiu existent en un tema, com és la reproducció assistida, que afecta al dret a formar una família, un element bàsic tant de la societat com de la seva associació.

PROGRAMA:

08.45h |  Acreditacions Art Hotel
09.00h |  Presentació Sr. Francesc Mora Sagués, president de l’Empresa Familiar Andorrana
09.15h |  Ponència: “La reproducció assistida al Principat d’Andorra”
Presentació i desenvolupament de la llei de reproducció assistida a càrrec del Sr. Josep Argemí, catedràtic de Pediatria, rector de la Universitat Internacional de Catalunya des de l’any 2001 fins al 2010 i Director de l’Institut d’Estudis Superiors de Bioètica de la Universitat Internacional de Catalunya. Ha publicat més d’un centenar de publicacions en revistes nacionals i internacionals. 

10.30h |  Fi de la jornada

 

Llei 12/2019 qualificada de tècniques de reproducció humana assistida