Data de l’esdeveniment: 15/12/21

Ponents convidats:

Sra. Elsa Punset - Escriptora i divulgadora, una de les principals referències en l'àmbit de parla hispana en l'aplicació de la intel·ligència emocional com a eina per al canvi positiu.

Descripció:

Webinar: Propostes per a aquests temps extraordinaris

Elsa Punset: “Les empreses tenen una oportunitat extraordinària per reinventar aquesta societat”/b>

L’escriptora i divulgadora Elsa Punset ha celebrat aquest dimecres al matí una conferència online que, sota el títol “Propostes per a aquests temps extraordinaris”, ha reflexionat al voltant de la ciència, l’optimisme i les emocions. La xerrada, organitzada per l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), ha aplegat mig centenar de participants.

Punset ha manifestat que el segle XXI és el segle de la salut emocional. “La productivitat no ha de ser l’únic objectiu, hem de ser capaços de progressar, adaptar-nos, trobar solucions. Les empreses no estan aquí només per guanyar diners, han de jugar un paper molt més important en aquesta societat, aportant innovació, solucions, benestar, sent responsables amb les persones i també amb el planeta. Ens hem de fer la pregunta: el que estem fent ara serà bo per al futur?”

Segons l’escriptora i divulgadora, “els sectors més innovadors de la societat, especialment les empreses, tenen una oportunitat extraordinària per reinventar aquesta societat. Després de cada catàstrofe històrica sempre hi ha una dècada de reconstrucció, i just ara estem entrant en aquest període de fertilitat”. Ha alertat no obstant que “al món sencer hi ha una crisi de confiança envers els governs” i, davant la manca de confiança amb els mandataris afortunadament hi ha els ciutadans, amb qui les empreses han de confiar el lideratge del futur.

Punset ha insistit que les emocions son fonamentals. “Som criatures d’hàbits emocionals. Tot i que haguem de fer front a canvis i adversitats, ens acabem retrobant amb les nostres emocions. Especialment amb la por, que apareix continuadament per una qüestió de supervivència ja que els éssers humans volem estar vius. El cervell humà s’agafa a les coses negatives, es fixa en allò negatiu, perquè volem sobreviure”, ha destacat. En aquest sentit, ha subratllat que “estem vivint els 25 millors anys de la humanitat, hi ha països on s’ha triplicat l’esperança de vida, hi ha menys guerres que mai, la ciència i el benestar han avançat com mai”, i això és l’important, perquè “estem en un moment realment privilegiat”.

PROGRAMA:

Presentador i moderador de l’acte Sra. Rosa Burgos

12.30h | Acte d’obertura: Discurs del President de l’Empresa Familiar Andorrana, Sr. Francesc Mora.

12.40h | Webinar: “Propostes per a aquests temps extraordinaris”

13.40h | Fi de la jornada.

VÍDEO DE LA PONÈNCIA

Vols veure el vídeo? Introdueix la contrasenya següent:

Et%15122021;