Data de l’esdeveniment: 13/10/21

Ponents convidats:

Sr. Pierre Raoul-Duval president del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra, advocat del buffet Cuatrecasas especialitzat en contractes internacionals i litigis i membre actiu en diverses organitzacions professionals internacionals, incloent l’International Bar Association, l’Institut pour l'Arbitrage International, l’Association Suisse d'Arbitrage, l’American Bar Association, la London Court of International Arbitration (LCIA), i l’International Institute for Conflict Prevention & Resolution (CPR).

Sr. Juan Pablo Correa, secretari general del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra, Doctor en Dret Cum laude per la Universitat de Barcelona des de l'any 1997 i professor Titular Contractat de la Facultat de Dret de la Universitat de Toulouse (UT1 Capitole), Professor Convidat de la Universitat Paris-Dauphine (França) y Professor Titular de Dret Processal de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

Descripció:

Jornada-Esmorzar Empresa Familiar: “El Tribunal d’Arbitratge a Andorra”

Avui 13 d’octubre de 2021 ha tingut lloc a l’Hotel Roc Blanc, en un acte organitzat per l’Empresa Familiar Andorrana, la presentació del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra (TAPA) a càrrec del seu president el Sr. Pierre Raoul-Duval i del seu secretari Sr. Juan Pablo Correa.

El Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra (TAPA) és ja una realitat. Aquesta institució ofereix a la comunitat empresarial andorrana i a tots els operadors del comerç internacional que busquin un lloc neutral i independent la possibilitat de resoldre tots aquells conflictes de dret civil, mercantil o patrimonial fora de la Jurisdicció dels Tribunals de Justícia.

La cultura de l’arbitratge té avantatges considerables respecte dels tribunals de Justícia Ordinaris, entre els quals destaquen l’agilitat i rapidesa a l’hora de resoldre els conflictes i l’estalvi econòmic en el cost de la resolució que pot suposar.

L’àrbitre pot ser escollit per consens entre les parts o pot ser nomenat pel TAPA i un cop escollida l’opció d’anar per la via de l’arbitratge no es pot després anar per la via judicial i viceversa. La reputació i independència de l’àrbitre estan fora de tota dubte, com ho demostra el fet que només un 5% de les decisions d’aquests organismes són revocades posteriorment pels tribunals ordinaris. Els tribunals d’arbitratge són una solució segura aquests conflictes que es donen a moltes empreses familiars arreu del món.

PROGRAMA:

Programa:

8.45h | Acreditacions Hotel Roc Blanc.

9.00h | Discurs de benvinguda a càrrec del president de l’EFA, Sr. Francesc Mora Sagués.

9.15h | Ponència: “El Tribunal d’Arbitratge a Andorra”. A càrrec del Sr. Pierre Raoul-Duval president del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra i del Sr. Juan Pablo Correa, secretari general.

10:30h | Fi de la jornada

VÍDEO DE LA PONÈNCIA

Vols veure el vídeo? Introdueix la contrasenya següent:

EFA%13102021!