Data de l’esdeveniment: 28/01/21

Ponents convidats:

Sr. Andreu Olesti Rayo catedràtic de Dret Internacional Públic a la Universitat de Barcelona i especialitzat en Dret de la Unió Europea. Dins d’aquesta àrea ha desenvolupat la seva investigació principalment en els següents temes: La lliure circulació de les persones i les polítiques d’immigració; les relacions exteriors de la Unió Europea; i la unió econòmica i monetària.
Autor de multitud de publicacions i articles en revistes especialitzades i en contribucions a obres col·lectives, ha dirigit diversos projectes d’investigació en la referida temàtica com per exemple “L’exercici de les competències comunitàries entre la UE i els seus estats membres: tècniques jurídiques en coordinació” finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat d’Espanya.

Descripció:

El BREXIT i els nous marcs de relació amb la Unió Europea

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) ha celebrat avui, 28 de gener, el Webinar sota el títol “El Brexit i els nous marcs de relació amb la Unió Europea a càrrec del Dr. Andreu Olesti, catedràtic de Dret Internacional Públic a la Universitat de Barcelona i especialista en Dret de la Unió Europea.

El Dr. Olesti ha parlat de l’acord de cooperació i comerç de la UE amb el Regne Unit  i alguns dels elements d’aquest acord com són el comerç de mercaderies, el transport, els serveis i les condicions d’igualtat. Al acabar la seva exposició s’ha iniciat un torn de preguntes on varis dels assistents han pogut demanar al Dr. Olesti la seva opinió, especialment respecte a la influència que l’acord signat entre el Regne Unit i la Unió Europea pot tenir sobre l’acord d’associació que està negociant Andorra.

En aquest sentit, el Sr. Olesti ha manifestat que encara està per veure com tractaran la resta d’estats membres al Regne Unit, si com un aliat o un enemic i que per tant, les conseqüències que el Brexit tindrà al propi funcionament intern de la Unió Europea son un interrogant a dia d’avui. L’acord que està negociant Andorra serà exclusiu entre el Principat i la UE, i depenent de qui  ho analitzi ho considerarà beneficiós o no, ja que evidentment aquest comportarà alguns sacrificis.

PROGRAMA:

9.30h | Discurs del President de l’Empresa Familiar Andorrana, Sr. Francesc Mora.

9.45h | Ponència: “El BREXIT i els nous marcs de relació amb la Unió Europea.”

10.30h | Fi de la jornada

 

VÍDEO DE LA PONÈNCIA