Data de l’esdeveniment: 01/12/20

Ponents convidats:

M.I. Sr. Xavier Espot Zamora, Cap de Govern d’Andorra.
M.I. Sra. Ester Vilarrubla Escales, Ministra d’Educació i Ensenyament Superior.
Sr. Curtis W. Johnson, autoritat internacional i reconegut autor de l’anàlisi de la disrupció educativa a les aules i de com la innovació transforma l’educació.
Sr. Segundo Píriz Durán, Universitat Carlemany, Director Acadèmic de Planeta Formación y Universidades.
Sr. Lluís Vicent Safont, Universitat Europea, Canceller.
Sr. Andreu Mas Colell, catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra.
Sr. Francesc Mora Sagués, President de l’EFA.

Descripció:

El 19è Fòrum de l’EFA aborda les oportunitats de negoci que els nous models educatius  brinden a Andorra.

El 19è Fòrum de l’EFA aborda les oportunitats de negoci que els nous models educatius brinden a Andorra.

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) va celebrar el passat 1 de desembre, el seu 19è Fòrum sota el títol “Educació: Crear valor des d’Andorra”. L’acte va començar amb el discurs d’obertura del president de l’Empresa Familiar Andorrana, Sr. Francesc Mora, qui va agrair la seva participació tant a les autoritats com als patrocinadors i als ponents.

Seguidament la M.I. Ministra d’Educació Ester Vilarrubla va comentar la riquesa educativa del país amb tres sistemes educatius, públics, gratuïts i de lliure elecció per a les famílies. Va remarcar la importància de l’educació com a factor de cohesió social i va assenyalar l’impacte de la COVID-19 com un accelerador en el desenvolupament de les competències digitals dels alumnes. Finalment va parlar de la necessitat d’innovar en educació, no només en l’àmbit tècnic sinó també com una adhesió de valors.

Les ponències van començar amb el Sr. Curtis W. Johnson, autor nord-americà reconegut per la seva anàlisi sobre la disrupció educativa a les aules. Va comentar que “per canviar un gran sistema no cal canviar-ho tot”. Com a exemple per això va dir que “quan un estol de coloms vol arrencar el vol, sempre hi ha un que arrenca primer, produint-se una sincronització en alguns dels altres coloms, fins que tots el segueixen”. L’educació disruptiva pretén canviar primer una part petita i anar avançant a poc a poc.

Després va parlar el Sr. Segundo Píriz, de Planeta Formación y Universidades, qui representava a la Universitat Carlemany. Va donar molta importància, cada vegada més, a l’ensenyament pràctic, al caràcter interdisciplinari i a la internacionalitat a totes les formacions universitàries.

El Dr. Lluís Vicent, Canceller de la Universitat Europea, va continuar l’acte comentant que l’educació ja no té fronteres, estem en un món connectat on els límits són la connexió a internet, les llengües i les limitacions legals de cada país. L’avantatge d’Andorra com a país dintre de l’espai europeu d’ensenyament, fa que sigui un lloc atractiu per instal·lar universitats. Per facilitar aquesta possibilitat cal que s’agilitzin i facilitin els processos d’homologació al país.

El Dr. Andreu Mas Colell va concloure les ponències amb una anàlisi de la situació actual, a conseqüència de la pandèmia, que farà que les universitats presencials siguin menys presencials i on les classes magistrals desapareixeran. Va comentar que de totes maneres la “presencialitat” no desapareixerà del tot i hi haurà una necessària interacció formativa entre l’alumne i el professor. En els pròxims anys la formació contínua serà cada vegada més present en el món educatiu universitari i també les universitats multi campus.

El Sr. Francesc Mora, president de l’EFA, va continuar amb el discurs de cloenda, on va fer una anàlisi de la situació econòmica a Andorra a conseqüència de la pandèmia i les perspectives per a l’any 2021.

El M.I. Cap de Govern, Xavier Espot va concloure l’acte agraint a l’EFA la invitació i el seu suport durant aquesta crisi sanitària que estem patint. També va destacar la importància de l’educació en el futur del nostre país i les universitats virtuals com una font de diversificació econòmica.

PROGRAMA:

Presentador i moderador de l’acte Sr. Xavier Palma

ACTE D’OBERTURA

17.00h | Discurs del President de l’Empresa Familiar Andorrana, Sr. Francesc Mora Sagués.

17.10h | Discurs de la M.I. Sra. Ester Vilarrubla Escales, Ministra d’Educació i Ensenyament Superior.

 

CONFERÈNCIES

17.20h | “Innovació disruptiva a les aules”.

A càrrec del Sr. Curtis W. Johnson, autoritat internacional i reconegut autor en l’anàlisi de la disrupció educativa a les aules i de com la innovació transforma l’educació.

17.45h | “Universitats Online: un model educatiu i de begoci per a Andorra”.

A càrrec de:

  • Sr. Segundo Píriz Durán, Universitat Carlemany, Director Acadèmic de Planeta Formación y Universidades.
  • Lluís Vicent Safont, Universitat Europea, Canceller.

18.20h | “Universitat a l’era digital”

A càrrec del Sr. Andreu Mas Colell, catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra.

 

CLOENDA DE LA JORNADA

18.45h | Discurs del President de l’Empresa Familiar Andorrana, Sr. Francesc Mora Sagués.

17.10h | Discurs del M.I. Sr. Xavier Espot Zamora, Cap de Govern d’Andorra.

Programa 19è Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana - "Educació: Crear valor des d’Andorra".

Vols veure el vídeo? Introdueix la contrasenya següent: